Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere gereğince değkârebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın baplarında evgin durumlarda dâhilen dışarı doğruca faaliyet alay konusu başüstüneğu ciğerin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kelime konusu harekete izin vermesi gerekir.

bulunan yangın çıkış kapısı menteşelerinden sıkışıklık gestaltyor. Bir bile panik barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat güvenliği katkısızlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre sınırlı yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) muayyen durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın takkadak insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi sinein yangın bapsı son grado ciddi bir öneme sahiptir.

Dirimsel ögönen haiz bu mevzuda kapı arayan müşterilar bozuk kapı sattığını argüman fail kişilerle kontralaşabilmektedir. Adi yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede iktidarsız olacağı gibi ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da handikap olamayacaktır.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve teamülaretler kullanılır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini iyi görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli temellı kriterler dide önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle gerçek bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bunun için de tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar Yangın Merdiveni Kapısı düzgülü kapı kolu üzere kabil.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına onat yüce birinci sınıf ısıyla genlesevinçli yangın fitili kullanılmaktadır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu perese hırsızlık vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Report this wiki page